Welke regels gelden er in het buitenland?

Fliqxability Internationaal

In de diverse Europese landen, zoals België, Duitsland, Frankrijk en Italië, gelden verschillen wetten en regels als het aankomt op transport. Bijvoorbeeld over het maximaal toegestane gewicht, milieuzones en tolwegen.

In Duitsland bijvoorbeeld, geldt in diverse gebieden binnen grote steden een dieselverbod. Dit dieselverbod wordt tot op heden overigens nog niet helemaal uitgevoerd, omdat je deze gebieden wél in mag met euro-6 diesel. In Oostenrijk worden de komende jaren ook steeds strenger. Wist je bijvoorbeeld dat nieuwe vrachtauto’s vanaf 2040 ook daar uitstootvrij moeten zijn? Ga je richting het zuiden van Europa, bijvoorbeeld Spanje, gelden er ook weer andere regels. Spanje hanteert in diverse steden zogeheten milieuzones. De normen die binnen deze gebieden gelden zullen in de nabije toekomst nog verder worden aangescherpt. 

Wil je alles weten rondom de regels in het buitenland?

Laat je op weg helpen met onze digitale tools:

Verdiep je verder in de wet- en regelgeving:

Join the movement

Wil jij vandaag nog aan de slag met het verduurzamen van jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze expert Baris. Hij schuift graag aan om alle mogelijkheden in kaart te brengen. 

Heb je deze
vraagstukken
al gelezen?

Blijf vooroplopen en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedank voor je aanmelding! Je ontvangt binnen elke minuten een bevestigingsmail.